95 % sójových produktů vám může poškodit zdraví.
Sója je po dlouhou dobu tlačena jako populární potravina pro zdraví. Používána vegetariány a vegany jako alternativa masa, sójové potraviny jsou popularizované a prodávané jako jedinečné zdravé potraviny. Nicméně okolo 95% sóji vám může ve skutečnosti poškodit zdraví. Sójové potraviny – zdravé či nezdravé? Sója je hned po kukuřici druhou nejčastěji geneticky modifikovanou potravinou. To znamená, že bez označení, že jde o geneticky nemodifikovaný výrobek, je naprostá většina sójových produktů, které zdravě uvědomělí spotřebitelé používají, ve skutečnosti pro ně škodlivá díky nepřirozeným procesům genetické modifikace. S 95% geneticky modifikované sóji, aby byla dle přání Monsanta, nejen že obdržíte geneticky poskvrněné jídlo, ale i jídlo naplněné pesticidy. Použitím genetické modifikace je většina rostlin sóji uzpůsobena pro vyšší odolnost proti vysokým úrovním toxických pesticidů, které by normální rostliny rychle zahubily. Hrozí přenos charakteru GMO rostlin i na organické rostlinky sóji. Ale i přesto je sója ve své nefermentované formě pouze velmi malou náhradou za skutečné zvířecí proteiny , které poskytují odpovídající živiny a sója obsahuje estrogenní isoflavonoidy, které narušují schopnost těla správně produkovat hormon. Je zde i kumulativní efekt produkovaný tím, jak osoba pravidelně konzumuje sójové produkty jako mainstreamový vegetarián nebo vegan, hází své tělo do neustálého sporu. Tělo reaguje na podněty mnoho stopových toxinů, pesticidů a geneticky modifikovaných potravin a hormonálních nerovnováhu a snaží se tak s adekvátní úrovní živin, které přijímá. Nakonec se jejich zdraví začne degradovat v několika formách. Zajímavá nedávno publikovaná případová studie zdůrazňuje jednoho 19ti letého člověka, jehož konzumace sójových produktů vedla k neplodnosti a sexuální impotenci. Tohle dává spolehlivost pro některé následky pro lidské tělo ze stravy založené na sóje. I přesto nejsou všechny sójové produkty špatné. Tradičně fermentované sójové asijské potraviny např. Miso a Natto produkují přínosné vlastnosti skrze fermentaci, ale obecně – zpracovaná a balená sója ve stylu “veggie” je většinou stejně problémová, jako běžná strava. Nakonec je pozoruhodné konstatovat, že i v tom, co se zdá být nesporná pravda, může být mnoho klamů a apriorních představ. Po celá léta se zdraví si vědomí jednotlivci žili v přesvědčení, že tyto produkty poskytují vynikající úroveň kvality a výživy, a přesto se stali obětí stejné pasti jako tradiční jedlíci. Podobně můžou být i doktoři a profesoři zajímající se o zdraví a vědu zakořeněny do omylu. Je to na vás, abyste si zjistili, co je pravda a co je lež. Překlad článku 95% of Soy Products May be Damaging Your Health naturalsociety.com/95-of-soy-products-may-be-damaging-your-health/
Comments